Доля Дениса Чабанчука з Луцька, який воював у складі 128-ї гірсько-піхотної бригади, лишається невідомою. Зокрема напередодні, 23 лютого з’явилась інформація буцім-то хлопець знаходиться в одній з медустанов міста Красноармійськ.

Нагадаємо, що Денис Чабанчук зник в районі Дебальцевого під час виведення військ 16-17 лютого. Його було поранено в ногу тож з іншими травмованими бійцями їх везли до Артемівська. Однак екіпаж потрапив під обстріли на території, яку саме захопили бойовики ДНР і ЛНР. З Денисом обірвався зв’язок і група бійців не дісталась до кінцевої точки. Як розповідав один з медиків батальйону, хлопця було поранено і про його подальшу долю йому не відомо. Разом з тим, він обмовився. Що Денис Чабанчук міг замерзнути в полі.

Ми спробували зв’язатися з волонтерами та місцевими активістами, аби перевірити інформацію про те, що Денис знаходиться в Красноармійському госпіталі.

«В нас фактично польовий госпіталь і якщо в нього тяжке поранення, його швидше за все везли одразу в нормальну лікарню. Наразі ні в Красноармійську ні в Артемівську його не змогли знайти. Серед поранених він тут не числиться ніде», - розповів представник ГО «Город Милосердия» Денис Бабенко з Красноармійська.

Разом з тим, волонтери розповіли, що по цьому випадку була інформація від місцевих, що Дениса Чабанчука могли підібрати бойовики ДНР і ЛНР. Цілком ймовірно, що він перебуває у медиків на території, не підконтрольній українським військам. Більше того, може ускладнити ідентифікацію луцького військовослужбовця і те, що при ньому не було жодних документів – усе згоріло ще до подій 16-17 лютого.

«Цілком можливо, що телефон у Дениса відібрали вже давно, і у чиїх руках він побував за останній тиждень – можна тільки здогадуватись. Нам ніхто не каже конкретно як і де це сталось, хто їх розшукує… Видно нікому то не треба. А ми ще маємо велику надію що він на території ДНР десь в лікарні і не може нічого про себе сказати. Дуже багато незрозумілих обставин, які мене все ж таки схиляють до думки що він живий, але по ту сторону фронту. Раз тут його не можуть знайти ні серед тих, ні серед інших. Я добре знаю свого сина, я не вірю що він загинув», - розповідає матір Дениса Чабанчука, Любов.

Разом з тим, і самі волонтери схиляються до думки, що після того злощасного вибуху його могло відкинути. Тож є велика ймовірність, що бойовики підібрали пораненого Дениса і відправили його до своєї лікарні, але навіть там не можуть його ідентифікувати.

Також з'явилася інформація, що хлопця, схожого на Дениса таки бачили мертвим на розбитій машині, однак ця інформація не точна.

Наразі волонтери, які працюють над пошуком бійців АТО та організовують усіляку допомогу по лікарнях, лише повідомили, що серед поранених (виведених з оточення під Дебальцево) у районі так званої буферної зони, Дениса Чабанчука немає. Разом з тим, серед загиблих, яких вже вдалося вивезти з гарячої точки – його теж немає. Щоправда, є більше десятка тіл, які можна ідентифікувати лише по ДНК-експертизі.

Попри усе, батьки продовжують пошуки сина і намагаються зв’язатись з представникам ДНР, аби на місці з’ясувати інформацію про Дениса і дізнатись чи немає його серед поранених по той бік фронту.

Задля того, аби аферисти не тероризували батьків та друзів зниклого безвісти Дениса Чабанчука ми не публікуємо номери їхніх телефонів. При появі будь-якої інформації про нього - просимо повідомляти по телефону до редакції.