Сьогодні 24 лютого  у Палаці культури міста Луцька міський голова Микола Романюк прозвітував перед територіальною громадою про свою роботу за минулий 2014-тий рік.

Луцький міський голова розповів присутнім у залі, більшість з яких виявилась працівниками структурних підрозділів міської ради та їх знайомими, про те, що він зробив хорошого за минулий рік. Натомість невелика кількість громадських активістів та пересічних лучан, яким через повний аншлаг у залі довелось слухати звіт мера стоячи, допомогла Миколі Романюку пригадати і те, що йому не вдалось зробити з певних суб'єктивних причин, і що очільник мав би зробити, але не зробив.

Запитали в Луцького міського голови і про дорогу на вул. Героїв Крут, і про махінації на ДКП «Луцьктепло», і про аварійні дерева, які загрожують балконам міста, і про сумнозвісний «Карабас Барабас» його сина, і про транспортний колапс, і навіть про те, скільки коштує примірник книжки «Звіт Луцького міського голови  Миколи Романюка»...

Наповненість залу директорами шкіл, садочків, вчителями, медиками, директорами комунальних підприємств і начальниками управлінь Романюк пояснив тим, що не на всі питання здатен відповісти сам, та потребує допомоги керівників структурних підрозділів.

Перед початком звіту один з охоронців відправляв людей на балкони, говорячи лучанам, що місця в залі вже закінчились. Натомість всі бажаючи лучани могли задати запитання меру, але от біда – мікрофон стояв тільки знизу.

Відповідаючи на питання по закладу «Карабас Барабас», Романюк наголосив, що його син ні в чому не винен, мовляв той лише здає в оренду приміщення. Проте, попри постійні звернення до мера, скарги мешканців будинку на шум вночі вочевидь вкотре залишаються без уваги.

Довелось відповідати йому і на запитання про втрату громадою Луцька котельні на вул. Карбишева, 2. Донедавна 39% ще належало громаді. Але за словами екс-голови профкому ДКП "Луцьктепло" Неоніли Слюсар, міськрада програла апеляційний суд, бо представники влади не з’явились на судове засідання, та втратила і цю частку. Натомість міський голова стверджує, що це - неправда.

Численні здобутки, яких місто досягло завдяки чинному меру зал відмітив посмішками та гучними оплесками «запрошених». Все ж погане, що було сказане в адресу Миколи Романюка він назвав замовною акцією та стартом передвиборчої кампанії на замовлення своїх опонентів. Тож таку реакцію мера вже можна розцінити, як наміри Миколи Романюка балотуватись повторно на посаду Луцького міського голови.