Загальний зовнішньоторговельний обсяг у зоні діяльності Волинської митниці у січні становить 167,3 мільйона доларів США, що на 33,8% більше, як у січні торік. Доля експорту в цих операціях - 70,7 мільйона доларів США, імпорту - 88,5 мільйона доларів. Про це інформують у прес-службі ГУ ДФС у Волинській області. 

Проти аналогічного періоду торік обсяг експортних операцій збільшився на 44%, зростання імпорту зафіксовано на 45,1%. І хоч у ваговому вираженні доля експорту та імпорту незначно зменшилася, загальне пожвавлення зовнішньоторговельних операцій – очевидний факт, - запевняють у Волинській митниці ДФС.

«Тому ми маємо підстави для того, щоб досить позитивно оцінювати майбутні тенденції щодо надходження платежів до держбюджету з митниці. Це припущення підтверджується стабільною кількістю акредитованих учасників ЗЕД -1808 станом на 1 лютого 2015 року, з яких кожен п’ятий незважаючи на січневі свята досить активно здійснював зовнішньоекономічні операції», - зазначає в.о. начальника Волинської митниці ДФС Андрій Андрейків.

Окрім того, як підтвердження, керівник волинських митників оперує даними щодо збільшення кількості підприємств, які бажають обслуговуватися в зоні діяльності Волинської митниці.

«Кількість учасників ЗЕД, які знаходяться на обліку в інших митницях але здійснювали зовнішньоекономічні операції в зоні діяльності Волинської митниці, протягом січня 2015 року зросла на десять одиниць і склала 191 суб’єкт», - підсумував Андрій Андрейків.