З метою недопущення надходження заборонених предметів та речовин до охороняємих зон виправних колоній та слідчого ізолятора управління ДПтС України в Херсонській області співробітниками оперативних відділів структурних підрозділів ведеться чітка та злагоджена співпраця з працівниками УМВС України.

Про це повідомили в управлінні ДПтС України в Херсонській області.

Яскравим доказом такої співпраці є останній випадок надходження наркотичної речовини до засуджених, який попередили співробітники оперативного відділу Північної виправної колонії (№90) в ході реалізації оперативної інформації спільно зі співробітниками УМВС України у Волинській області.

Так, 24 лютого 2015 року близько 14 год. 30хв. під час догляду посилки, що надійшла кур’єрською службою «Нова Пошта» від громадянина І. з міста Ковеля Волинської області на ім'я засудженого В., який відбуває покарання у Північній виправній колонії (№90), співробітниками оперативного відділу установи спільно з Волинськими міліціонерами та співробітниками Суворовського РВ УМВС України в Херсонській області в цукерках (Конті Мюс Молоко) було виявлено згорток з фольги, в якому знаходилась невідома порошкова речовина білого кольору.

По факту виявлення невідомої речовини викликано слідчо-оперативну групу суворовського РВ ХМУ УМВС України в Херсонській області та складено відповідні матеріали.

Вилучену речовину направлено на дослідження до науково-дослідницького експертно-криміналістичного центру при УМВС України в Херсонській області.

Наразі проводиться перевірка щодо причетності засудженого до події .

Даний канал доставки заборонених предметів перекрито завдяки завчасному обміну оперативною інформацією між обласними правоохоронними відомствами.