«Екскурс» шахтами Нововолинська зробили працівники військових комісаріатів. Мета їх візиту до гірників - роздача мобілізаційних повісток, - повідомляє Інформаційне агентство Волинські новини.

Про це стало відомо під час засідання тимчасової комісії з питань забезпечення своєчасності погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат сьогодні, 25 лютого.

Так, зі слів заступника Нововолинського міського голови Едуарда Савіка, військові комісари навідали шахти міста, у результаті чого шахтарям вручили 800 «запрошень» до служби в Збройних силах України.

Зокрема, левова частка повісток припала на шахти № 1 та 9.

Окрім цього, він зауважив, що ситуація, яка спіткала вугільні підприємства Нововолинська, є критичною й не лише на Волині, а на всеукраїнському рівні.

«Невирішене питання покриття витрат та собіварстості вугілля. За станом на вчора сума заборгованості із виплати заробітної платні шахтарям становить більше, ніж 9 мільйонів гривень. Напруга серед гірників області збільшується», - повідомив посадовець.