Екс-президент каже, що Путін висунув Україні ультиматум: припинити опір або державність.

Другий президент України і учасник тристоронньої контактної групи Леонід Кучма заявив, що українській стороні висунутий ультиматум з боку Росії. Про це екс-президент розповів в інтерв'ю парламентській газеті Голос України, - повідомляє Кореспондент.

«Президент Росії повів себе так, немов ніяких домовленостей в Мінську не було. Нам фактично висунули ультиматум. Або ми приймемо його умови і припинимо будь-який опір, або перестанемо існувати як незалежна держава. Він дав зрозуміти, що не зупиниться ні перед якими втратами і витратами у досягненні своєї мети, а ця його мета тепер цілком очевидна», - заявив Кучма.

При цьому, він упевнений, що такий ультиматум висунутий не тільки Україні, але і всьому західному світу.

Кучма наголосив, що, на його думку, місце України, географічно та історично, - в Європі.

«Нашим людям просто до душі європейські цінності. Нам так подобається - жити по-європейськи. Ми шкодуємо, що наш шлях до Європи такий довгий, звивистий, болісний», - зазначив він.

Зазначимо, в понеділок увечері Володимир Путін заявив у своєму першому інтерв'ю після підписання в Мінську угоди про припинення вогню, що війна між Росією і Україною малоймовірна, назвавши такий сценарій апокаліптичним.