Голову Турійської райдержадміністрації офіційно представили громаді.

Відучора Орест Василишин – повноправний керівник виконавчої гілки влади у Турійському районі. Про це повідомляє прес-служба Волинської ОДА.

Вчора голова облдержадміністрації Володимир Гунчик офіційно представив Ореста Васильовича краянам як голову Турійської райдержадміністрації. Хоча, варто наголосити, пана Василишина добре знають, адже громада Турійського краю тричі обирала його депутатом районної ради, із березня 2005-го по квітень 2006 року працював головою районної державної адміністрації, потому, до листопада 2010-го, очолював тамтешню райраду.

Упевненість у тому, що з новопризначеним керівником вдасться знайти порозуміння, висловила голова Турійської райради Ольга Черен. Мовляв, у ешелонах турійської влади взагалі не заведено тягнути ковдру на себе.

- Маю досвід роботи і з Леонідом Марчанчиним, – відзначила Ольга Черен. – І можу сказати лише хороше. Упевнена, що працюватимемо й з Орестом Васильовичем задля добробуту громади.

На ініціативності громади Турійського краю акцентував і голова облдержадміністрації Володимир Гунчик:

- Не перший день спостерігаю за життям району. Розумію, надто довго тривав процес погодження кандидатури на посаду голови райдержадміністрації. Та попри те життя у районі не зупинилося. Представники тутешніх гілок влади довели, що здатні працювати командою.

Окрім того, Володимир Гунчик наголосив на необхідності відповідально ставитися до питань мобілізації, адже нині на шальках терезів – майбутнє держави, цілісність та незалежність країни.

- Сьогодні до Луцька повернулися на ротацію військові 128 бригади, позавчора – 101-ї, – підкреслив голова облдержадміністрації. – Але є ті, кому не судилося повернутися. Прошу вшанувати пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Потому голова облдержадміністрації дав кілька порад новопризначеному керівникові району: прохав працювати згуртовано, звертаючи особливу увагу на питання соціального плану, зокрема ті, що стосуються вояків АТО та їхніх сімей. Акцентував і на важливості бюджетної роботи, адже від рівня розвитку економіки залежать соціальні можливості держави.

Сам же Орест Василишин, подякувавши за довіру й пообіцявши працювати задля процвітання громади, озвучив пропозицію призначити своїм заступником Леоніда Марчанчина, радника голови облдержадміністрації, котрого, до слова, свого часу пропонували на кандидатуру голови Турійської райдержадміністрації. Володимир Гунчик, котрий ще на початку церемонії представлення зауважив, що з паном Марчанчиним прощатися не збирається, схвально зреагував на відповідну пропозицію. Відтак справа за малим: необхідно підготувати відповідне подання.

На завершення голова облдержадміністрації та представники районної влади поспілкувалися із громадою Туріщини.