Трагедія 1943 року на Волині має бути темою розмов, щоб не дозволити спробам Москви зіграти на цій трагедії на шкоду стосункам між Україною та Польщею. Про це сказав посол України в Польщі Андрій Дещиця в ході дебатів «Пам’ять. Примирення. Майбутнє». Про це повідомляє «Європейська правда».

«Не варто боятися говорити про події на Волині 1943 року. Тільки в цьому випадку ми можемо протистояти спробам політичної гри на цій трагедії», - сказав Андрій Дещиця.
На його думку, український і польський народи «в певному сенсі» вже готові до підняття певних тем у нашій спільній історії.

«Мусимо почати розмови. Не треба боятися говорити про Волинь. Волинська різанина для нас, українців, так само трагедія, як і для поляків. Якщо скоєно злочин, винні мають бути покарані. Однак не можна дозволити, щоб Волинська трагедія стала причиною розбрату між нашими народами», - наголосив Дещиця.


Варто зазначити, що тема «Волинської різанини» активно використовується російською пропагандою для створення негативного образу українців.