У Ковелі мешканці будинків, що по вулиці Володимирська і Пирогова, просять владу міста не будувати на їхніх городах гаражний масив. Люди дізнавшись з преси про те, що наприкінці січня минулого року Ковельська міська рада прийняла рішення №48/41, яким надала дозвіл на розроблення детального плану території розміщення гаражного масиву по вулиці Пирогова, забили на сполох,  - пише ПроКовель.

За словами представника ініціативної групи мешканців вулиць Пирогова та Володимирської Надії Оніщук, вони мають на руках документ, який їм надає право тимчасово користуватися цими земельними ділянками. З 2001 року на підставі цього рішення вони там садять для власних потреб городину, тримають домашню птицю.

Обурені мешканці Ковеля вже звернулися з відповідною заявою до міського голови Олега Кіндера, в якій просять не забирати в них єдиний засіб для життя. Адже там чимало земельних ділянок мають пенсіонери, які отримують від держави мінімальну пенсію, тому ледве зводять кінці з кінцями, а також безробітні, яких держава не може забезпечити роботою.

«Завдяки цим скромним врожаям з городу вони не купують найнеобхідніші продукти харчування картоплю, моркву, капусту. Ми не розуміємо, як у нинішній важкий час можна відібрати в людини кілька тих соток землі, яка її годує», - ділиться думками представниця громади Надія Оніщук.

Представники громади прийшли на засідання 67-ої сесії Ковельської міської ради, щоб зрештою бути почутими депутатами і керівництвом міста. Їм надали слово. Надія Оніщук від імені прибулих озвучила спільні прохання і зауваження, головна думка яких - перенести будівництво гаражного масиву в інше місце, щоб силоміць не відбирати в людей їхні городи.

До слова, згідно з основними техніко-економічними показниками проекту передбачається по вулиці Пирогова, що біля насосної станції, розмістити 53 гаражі площею 0,6756 га. Площа забудови гаражного масиву складатиме 1701 квадратних метра, площа озеленення – 702, площа мощення – 2403 квадратних метра. Ще варто нагадати, що територія гаражного масиву запроектована в санітарно-захисній зоні насосної станції.