Корупційні схеми із незаконним використанням бюджетних коштів та державних коштів по виплаті заробітних плат та премій працівникам ДП «Волиньвугілля» та його структурним підрозділам виявлено в ході перевірки прокуратурою, – про це на сесії міської ради розповів прокурор міста Нововолинськ Олександр Шпота, - пише БУГ.

Всього в результаті розслідування 6-ти кримінальних проваджень за фактом привласнення та розтрати, шляхом зловживання службовим становищем, коштів, посадовими особами державного підприємства встановлено збитків на суму понад 1 млн. гривень. З метою відшкодування збитків накладено арешт на все майно підозрюваних (земельні ділянки, транспортні засоби, нерухомість).

Так, колишній директор «Волиньвугілля» Анатолій Заболотній із квітня 2012р. по березень 2013 р. видав 22 накази про нарахування та виплату премій, які суперечать законодавству про оплату праці та іншим законодавчим актам, заволодів та розтратив коштів підприємства на суму 882 тис. гривень.

На сьогодні розгляд по вказаним кримінальним провадженням триває Іваничівським судом.

Виконувачем обов’язків гендиректора «Волиньвугілля» було видано три накази про премії у сумі 115 тис. гривень, по цьому факту триває судовий розгляд Нововолинським судом.

Також до відповідальності притягувався начальники дільниці вентиляційної техніки безпеки шахти №9 – Раяшук. Було заподіяно збитків на суму 16 тис. гривень, які на сьогодні відшкодовані повністю.

На даний час розслідуються ще декілька кримінальних проваджень стосовно начальників дільниць які робили відмітки про перебування підпорядкованих працівників на роботі в той час коли вони були за кордоном – вони будуть скеровані до суду з обвинувальним актом.