Як і прогнозувалося, курс долара на міжбанківських торгах сьогодні пішов на спад. Якщо при відкритті котирування його складало 27,00-28,50 грн/$, то вже станом на 13.00 за київським часом, гривня піднялася до рівня 25,5 - 26,5 грн/$. Новину повідомляє «Преса України».

Торги по долару йдуть активно. Великого попиту немає. Швидше за все це пов'язано з тим, що учасники ринку очікують підсумків наради в НБУ. Досить активно на ринок вплинули сьогоднішні обсяги обов'язкового продажу. Ажіотажу немає. Частина імпортерів відверто вичікує при покупках, сподіваючись на подальше зниження курсу.

Після того, як у вихідні президент України Петро Порошенко виступив із заявою, що курс гривні стабілізується в межах 20-22 грн за долар, ринок сприйняв це як позитивний сигнал.

«Ми проводимо рішучі дії для того, щоб виділити додаткові ресурси, і повернути курс на позначку 20-22 гривні. Впевнений, що ми не повинні допустити паніки в обмінних пунктах, в банках», - наводить слова П. Порошенко його прес-служба.

Спілкуючись у Вінниці з представниками ЗМІ Глава держави відзначив, що сили, зацікавлені в дестабілізації ситуації напередодні рішення МВФ, використовують курсові коливання, щоб підбурювати громадськість. «Ми не повинні допустити паніки біля обмінних пунктів, ні в магазинах», - зазначив Президент.

Зазначимо, що важливим сьогоднішньою подією також є чергова зустріч банкірів з керівництвом НБУ. Очікується, що керівництво НБУ повідомить про свої найближчі плани по стабілізації ситуації та зниження курсу.

Нагадаємо також, що торги на міжбанківському валютному ринку сьогодні почалися спокійно. Гривня поки закріпилася на рівні 27,00-28,50 грн/$. Експерти прогнозують, що загальний настрій ринку спрямований на зниження курсів як готівкового, так і безготівкового долара.