У Ківерцівській районній державній адміністрації відбулася нарада з головами місцевих рад за участю голови РДА Валерія Ткачука, районного військового комісара Руслана Уніфантовича, голови районної ради Андрія Киричука, радників голови райдержадміністрації, керівників окремих підприємств, установ та організацій району, - пише Ківерцівський районний інформаційний портал.

Пріоритетним обговорено питання «Про підсумки першого етапу та основні завдання другого етапу четвертої хвилі мобілізації». Військовий комісар подякував сільським, селищним головам за оперативну інформаційно-роз’яснювальну роботу та сприяння мобілізаційним заходам.

Йшлося також про порядок оповіщення військовозобов’язаних, проблемні питання, що виникали в ході першого етапу проведення мобілізації, та шляхи їх вирішення. Основну увагу акцентовано на вимогах чинного законодавства, що регулює питання проведення мобілізаційних заходів в Україні та відповідальність за його невиконання. У підсумку Руслан Уніфантович запросив депутатів міської та районної рад до воєнкомату для проходження медогляду.

Голова райдержадміністрації наголосив на необхідності активної співпраці органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, правоохоронних органів та військкомату з метою належного виконання завдань щодо проведення четвертої хвилі мобілізації.

Радник голови райдержадміністрації Сергій Третяк розповів про створення єдиного координаційного центру і представив його координатора-волонтера Віталія Ковальчука.

«Ми повинні приділити максимум уваги нашим землякам військовослужбовцям, учасникам АТО, допомогти їхнім сім’ям, якщо в цьому є необхідність. Скоро розпочнеться демобілізація. Із зони АТО повернуться бійці, яким буде потрібна допомога в оформленні документів, реабілітації», -зазначив посадовець.