Жителя міста Ківерці священика Григорія Ройка звинувачують у тому, що він в середині березня минулого року лавкою побив двох працівників Ківерцівського райвідділу.

Події розгорталися 14 березня 2014 року, тобто за кілька днів після революційних подій.

Батько 13 дітей Григорій Ройко прийшов до місцевого райвідділу, аби оформити паспорт для свого повнолітнього сина.

Раптом до хлопця підійшов слідчий Ківерцівського РВ вручив повістку та запропонував піти на допит, мовляв, син священика проходить свідком по кримінальному провадженні.

Хлопець злякався і відмовився пройти на допит, а його батько Григорій Ройко вихопив повістку з рук слідчого і порвав. Після цього чоловік став попереду свого сина і схопився за лавку.

Священик Григорій Ройко запевняє, що так він намагався оборонитися від правоохоронців, які хотіли забрати його сина.

Потерпілі правоохоронці ж стверджують, що обвинувачений не захищався, а, навпаки, почав розмахувати лавкою і навіть вдарив кількох міліціянтів. Працівники Ківерцівського РВ одразу ж затримали чоловіка, одягнули на нього кайданки та відкрили кримінальне провадження за статтями погрози та насильство до працівників правоохоронних органів.

За цей інцидент священик Григорій Ройко отримав півтора року позбавлення волі, але з ідентичним іспитовим строком.

Захисник обвинуваченого подав апеляційну скаргу і просив скасувати вирок, а самого священика звільнити від кримінальної відповідальності. Втім колегія суддів залишила апеляцію без розгляду, а вирок суду І інстанції без змін.