Антимонопольний комітет проведе перевірку торговельних мереж, постачальників та виробників продуктів харчування. Це зроблять у зв’язку із зростанням цін на продовольчі товари. Новину повідомляє «Преса України».

Як зазначили у відомстві, у зв’язку зі зростанням цін наприкінці лютого 2015 року на продовольчі товари Антимонопольним комітетом України в межах повноважень розпочаті дослідження діяльності найбільших торгівельних мереж, постачальників до цих мереж та виробників продуктів харчування на предмет дотримання ними вимог законодавства про захист економічної конкуренції.

«У випадку виявлення порушень законодавства про захист економічної конкуренції Комітетом будуть вжиті заходи відповідно до чинного законодавства. Згідно із балансами попиту та пропозицій основних продуктів харчування, розроблених Мінекономрозвитку України, дефіциту продуктів харчування не спостерігається», - запевнили в АМКУ.

Нагадаємо, що через різкий стрибок курсу долара в Україні, почалася «продуктова» паніка. Люди змітають з полиць магазинів сіль, цукор і крупи. Ціни при цьому стрімко зростають. У деяких супермаркетах навіть були введені обмеження на продаж соціально значущих продуктів.