Інцидент трапився ще у 2010 році, коли під час уроку інформатики у НВК №26 учень 7-го класу поцілив своїй однокласниці зарядом від ручки просто в око. З тих пір дівчинка має проблеми із зором і змушена постійно проходити курси лікування.

Дивує у цій ситуації те, переконує мама школярки, що ні адміністрація школи, ні класний керівник, ні мати хулігана ніяк не брали участі у вирішенні конфлікту, а, навпаки, здавалося, взагалі ігнорували ситуацію.

«Ніхто зі школи нам не дзвонив і ніхто навіть не поцікавився здоров’ям моєї дитини. тільки коли мій чоловік через кілька днів їм сам подзвонив, то тільки так вони знали, що ми ходимо в лікарню», - запевняла мати потерпілої в суді.

Запевняє, що й після інциденту дівчинку продовжували цькувати і вона була змушена перевестися до іншої школи.

Батьки учениці і досі роблять усе можливе, аби врятувати зір своєї доньки і вже возили її на лікування до Одеси та Республіки Польща, позаяк місцеві фахівці не знають як вилікувати потерпілу.

Разом з тим, мати дівчинки пошкодувала юного кривдника доньки і не стала звертатися до правоохоронних органів.

Однак тепер у суді жінка намагається стягнути хоча б кошти за лікування та моральні страждання її родини.

Під час судового засідання жінка розповіла, що про прикрий випадок із її донькою дізналася від свого чоловіка.

«Я пам’ятаю як того дня мені зателефонував чоловік і сказав, що доньці чимось попали в око. Я зразу ж поїхала додому, а на наступний день ми не пішли в школу, а пішли в лікарню», - каже мама.  

У свою чергу колишня класна керівник потерпілої у всьому звинувачує погану вдачу хлопчика. Мовляв, хлопчик ріс у неповній сім’ї, завжди був хуліганом і від нього можна було очікувати будь-чого.

Зауважимо, що позов скерований до Управління освіти Луцької міської ради в інтересах НВК №26.

Разом з тим, Управління освіти, схоже, взагалі не відреагувало на ситуацію.

Єдиний, хто поніс відповідальність за цей інцидент – класний керівник, якій оголосили догану за те, що вона не повідомила про те, що сталося, адміністрацію школи.

Наразі представник потерпілої подала суду усі чеки, квитанції та квитки, як доказ того, що заявлена сума позову відповідає затратам.

Наразі головуючий суддя по справі відклав розгляд до середини березня.

Сам начальник Луцького міського управління освіти Олег Гребенюк не захотів нічого коментувати з цього приводу.

«Там триває суд. Після рішення стане зрозуміло хто там був винен», - повідомив чиновник.