Під час проведення чергової 34-тої сесії Волинської обласної ради стало відомо, що у лісовому урочищі «Підгірне», що у Старовижівському районі, відбувається несанкціонований видобуток піску. Про це повідомив заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик.

За словами Пирожика факт незаконного видобутку піску був зафіксований 11 березня 2015 року. Корисні копалини вивозились високотонажними автівками у напрямку міста Ковеля.

Депутати Старовижівської райради повідомили про цей факт прокурора району та ініціювали спільний виїзд на місце подій, разом із представниками міліції, прокуратури і районної газети. На місці вони виявили 2 екскаватори і 3 вантажівки. Глибина піщаного кар’єру сягала приблизно 6 метрів. Кількість вибраного піску вказувала на те, що його з урочища «Підгірне» вивозив не один десяток автомобілів. Тобто вкрадено тисячі тон корисної копалини.

На місце подій прибули слідчі, зафіксували цей факт, та запевнили що буде створена спеціальна слідча комісія за фактом незаконного видобутку піку. Але, як запевняють заявники, розв’язання проблеми блокується на місцевому рівні. Розробка несанкціонованого кар’єру не припинилась, а місцеві правоохоронці на ці факти не реагують належним чином.

Саме тому депутати Старовижівської райради, через заступника голови Волинської обласної ради Олександра Пирожика, звернулись до влади обласного рівня з на дією на те, що питання буде вирішене найближчим часом.