У зв’язку із коливанням курсу іноземної валюти, виробники та реалізатори різноманітної продукції почали підвищувати ціни. Але як з’ясувалось, під час наради в голови обласної державної адміністрації Володимира Гунчика, багато хто з волинських підприємців підняв ціни до необґрунтовано високого рівня.

Зокрема про порушення при формуванні цін на хлібопродукті доповів в.о. голови Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Сергій Луговий.

За його словами, з метою недопущення подальшого зростання цін на хліб, антимонопольники розіслали рекомендації всім великим виробникам хлібопродуктів Волинської області. Їх на Волині існує 3 – «Теремно хліб», «Ковельський хлібокомбінат», «Нововолинський хлібзавод».

Сергій Луговий доповів, що після отримання хлібопекарями рекомендацій Антимонопольного комітету зростання цін на хліб зупинилось, але ціни не знизились.

При перевірці обґрунтованості формування цін у «Теремно хліб» виявили порушення. Виробник включив у ціну витрати, пов’язані із власною торгівлею, за що отримав штраф у розмірі 50 000 грн.

Але це - не єдине порушення, яке знайшли на підприємстві. За словами Сергія Лугового, «Теремно хліб» значно завищує планові витрати на закупівлю борошна. Наразі судова справа з цього приводу ще триває.

Тож найближчим часом волинянам слід очікувати зниження вартості хлібу у зв’язку із зниженням цін на паливо, початком роботи КХП №2 та під впливом волинського обласного відділення Антимонопольного комітету.