У місті Мукачеве Закарпатської області завершився Чемпіонат України з пауерліфтингу в жимі лежачи серед чоловіків і жінок, юніорів і юніорок, юнаків і дівчат. Волинь делегувала на змагання трьох спортсменок, усі повернулися з медалями, - повідомляє Інформаційне агентство Волинські новини.

Ірина Воробйова у ваговій категорії 63 кг виборола «золото», піднявши штангу вагою 95 кг. Срібну призерку Марту Добрякову з Полтави Ірина випередила на 20 кг. Зазначимо, дійсний рекорд у цій групі становить 99 кг, автором якого і Воробйова.

У цій же категорії, 63 кг, Світлана Пелих з Луцька отримала бронзову нагороду. Найкращий результат спортсменки на змаганнях – 75 кг.

Наталія Хом’як у ваговій категорії до 72 кг підняла штангу вагою 60 кг і зайняла третє місце п’єдисталу.

У загальнокомандному рейтингу Волинська область посіла третє загальнокомандне місце.

«Ірині Воробйовій нарешті вручили посвідчення майстра спорту України, норматив на нього вона виконала ще рік тому. Загалом, наші спортсменки виступили дуже добре. Дівчата відпрацювали свої кілограми, - розповідає тренер спортивного залу «Інтер Атлетика», заслужений тренер України з пауерліфтингу Олег Хом’як. – В Мукачеву ми пристрілялись до основних стартів, які незабаром прийматиме Луцьк».

Чемпіонат України з класичного пауерліфтингу запланований в обласному центрі Волині на 26-31 березня.