Обсяг експорту товарів у січні порівняно з січнем 2014р. збільшився на 34,9% і становив 58,1 млн.дол.США, імпорту – зменшився на 6,6% і складав 41,6 млн.дол. Позитивне сальдо склало 16,5 млн.дол. проти від’ємного 1,4 млн.дол. у минулому році, - повідомляють в Головному управлінні статистики.

Зовнішньоторговельні операції здійснювались з партнерами 59 країн світу.

Основними ринками збуту і купівлі товарів були країни Європейського Союзу, на які припадало 86,8% загального обсягу експорту та 87,3% – імпорту.

Підприємства області відправляли переважно електричне обладнання, механічні пристрої, деревину і вироби з неї, меблі, пластмаси, полімерні матеріали, текстильний одяг, продукти переробки овочів і плодів, м'ясо та субпродукти. Одержували – засоби наземного транспорту, крім залізничного, електричне обладнання, механічні пристрої, чорні метали, деревину та вироби з них, пластмаси, полімерні матеріали, каучук, гуму, добрива, живі тварини, м’ясо і субпродукти, їстівні плоди та горіхи.

Найбільше товарів експортували підприємства обласного центру, міст Володимира–Волинського, Нововолинська та Луцького і Рожищенського районів, імпортували – м.Нововолинська, м.Луцька та району.