Волинська влада оголосила про свої наміри приділити особливу увагу соціальному захисту, та підтримці  демобілізованих вояків. Про плани заходів та стан їх виконання доповіла директор департаменту соціального захисту населення Волинської облдержадміністрації Світлана Мишковець.

Найперше взяли курс на поліпшення умов військових, які перебувають на реабілітаї у медичних закладах.

Отож, на базі Госпіталю інвалідів війни було створено центр соціально-психологічної допомоги. Для розширення цього центру Волинська адміністрація планує викроїти з бюджету області 1 190 000 грн.

На облаштування кімнат психологічного супроводу у інших медичних закладах також будуть передбачені кошти.

На Волині буде створено реєстр учасників АТО, аби жоден військовий не залишався без уваги влади. Світлана Мишковець висловила розуміння того, що вояки перебували в зоні АТО рік, і тому потребують допомоги влади, аби увійти в нормальне життя. Всі демобілізовані військові муситимуть пройти медичне обстеження та реабілітацію. Директор департаменту соціального захисту населення зауважила, що «це для їх же блага».

«Не вони ідуть до нас, а ми ідем до них» - зауважила Світлана Мишковець, звертаючись до сільських, районних та міських голів.

Після медичних обстежень військовослужбовців обіцяють забезпечити соціальними гарантіями, працевлаштувати, буде продовжена робота по забезпеченню дровами та продуктами харчування у разі необхідності. Планується сприяння учасникам АТО у громадському житті, розповіді про їх подвиги у школах і дитсадках.

Військових запрошуватимуть на різноманітні заходи, аби вони не залишились на самоті, адже, за словами Мишковець, перших 2 місяці - самий важкий період переходу людини від військового стану до мирного.

Волинська влада планує забезпечити військовослужбовців інформаційним супроводом. Тож учасникам АТО дадуть пам’ятки про обласні заклади допомоги соціального захисту, пенсійного фонду, центрів зайнятості, адміністрацій, волонтерських організацій, силових структур, та ін.