Офіційний представник МЗС РФ Олександр Лукашевич заявив, що ветерани Великої Вітчизняної війни з України, в тому числі – і з західних областей, отримали запрошення на парад Перемоги.

За цим дійством спостерігатиме й сам натхненник агресії проти України. Про це повідомляє Волинська правда з посиланням на «Лівий берег».

Серед тих, хто маршируватиме на Красній площі перед українофобом Путіним і його друзями, начебто будуть і ветерани-українці (хоча навіть за умови відсутності совісті, цього їм мав би не дозволити похилий вік). Такий висновок можна зробити зі слів Лукашевича: «Це будуть ветерани з різних областей України, з різних консульських округів, зокрема і з Західної України, Центральної і Південно-Східної».

Учасники Великої Вітчизняної війни зможуть потрапити на прад Перемоги лише за запрошеннями. Від кожного регіону Росії на заході буде по одній людині разом із супроводжуючим. Усього на святкуванні 9 травня на Красній площі очікують близько п`яти тисяч гостей. При цьому у святкових заходах на честь 70-річчя Перемоги зможуть узяти участь усі ветерани.

Військові паради на честь 70-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні пройдуть у 26 містах Росії. У заході на Червоній площі візьмуть участь 194 одиниці бронетехніки, 150 літаків і вертольотів, 14 тис. військовослужбовців.

Раніше від участі в урочистостях у зв`язку з участю Росії в кризі на сході України відмовилася - і канцлер Німеччини (вона, правда, начебто відвідає «геноссе Путіна» днем пізніше), й голова Європейської Ради Дональд Туск. Також у Москву не приїдуть президенти Ізраїлю, Болгарії, Грузії, Польщі, Литви, Латвії, Естонії, Фінляндії та представники Нідерландів.