Сьогодні, 1 квітня, ситуація в зоні АТО залишається напруженою. Терористи хаотично обстрілюють позиції силовиків з провокативною метою. Всього за добу бойовики 18 разів порушили режим перемир’я, - інформує прес-центр АТО.

Повідомляючи про неспокійну ситуацію уздовж лінії розмежування на сході України, у прес-центрі АТО відзначають, що «окремі бандформування ведуть хаотичний провокативний вогонь здебільшого зі стрілецької зброї, намагаючись втягнути українських військових у протистояння».

Всього з опівночі 1 квітня до 18 години російсько-терористичні війська 18 разів здійснювали обстріли позицій сил АТО.

Поблизу Донецька було зафіксовано три обстріли бойовиками із стрілецької зброї і гранатометів н. п. Авдіївка і Опитне. Також «о 15 годині по нашому спостережному посту біля Авдіївки злочинці вели вогонь з танку», - відзначили у прес-центрі.

На Артемівському напрямку терористи активізувались поблизу Луганського. У цьому районі вони здійснили обстріл позиції ЗСУ із кулемета.

З 13.40 до 14.00 на Луганщині, поблизу Золотого між українськими військовими та терористами відбулось бойове зіткнення із застосуванням ворогом мінометів і гранатометів. Цю атаку бійцям сил АТО вдалося відбити, противник був змушений відійти.

«Сьогоднішній день вчергове засвідчив, що українські військовослужбовці, не піддаючись на провокації, демонструють стійкість і витримку, адже нашими пріоритетами є мир і стабільність на Донбасі», - зазначили у прес-центрі.

Нагадаємо, що в МЗС навели беззаперечні факти того, що російські військові, кількість яких постійно збільшується, досі беруть участь у війні на сході України і, за допомогою безпілотних літальних апаратів, проводять повітряну розвідку над Донбасом.