Луцький міськрайонний суд відпустив горе-матір, яку затримали в момент продажу власної дитини. Засідання відбулося сьогодні, 1 квітня, - пише Волинський інформаційний портал.

У Луцькому міськрайонному суді відбулося засідання щодо обрання міри запобіжного заходу жінці, яка продала дитину за 20 тисяч доларів. Суддя Віталій Ковтуненко вирішив, що горе-матір не заслуговує міри запобіжного заходу, пов’язаного з позбавленням волі, натомість призначив їй домашній арешт. А от її співмешканець перебуватиме-таки під вартою протягом двох місяців.

Аргументи, які стали ключовими при обранні міри запобіжного заходу жінці, з огляду на ситуацію, що склалася, вражають абсурдністю: суддя зауважив, що нікому буде піклуватися про дитину. І це – попри матеріали про умови проживання 3-річної дівчинки та намагання «люблячої» матері продати її невідь-кому.

Сам Віталій Ковтуненко в спілкуванні з ВІПом був лаконічним: коментувати своє рішення не має жодного наміру, мотиви його прийняття – в ухвалі суду.

Нагадаємо, що в офіційному прес-релізі правоохоронців значилося, що після затримання матері при спробі продажу дитини, дівчинку відправили на обстеження в лікарню, а потім мали передати працівникам органів опіки.

Сам суддя Віталій Ковтуненко – доволі відома на Волині особистість. Він свого часу «прославився» слуханням справ щодо майданівців.