Капітанові збірної України і санкт-петербурзького «Зеніту» Анатолію Тимощуку, на якого за відвідування госпіталю з бійцями АТО влаштували цькування російські ЗМІ, не байдуже те, що відбувається на сході України. Про це він заявив в інтерв’ю російському виданню «Советский спорт», повідомляють Патріоти України.

За словами футболіста, він має намір і далі допомагати всім постраждалим від війни на Донбасі. «Чомусь замість позитиву, людей налаштовують на негатив, адже кому тепер цікаво, що граючи в «Шахтарі» я багато разів ходив по клініках, спілкувався з дітьми. Я не поділяю людей на тих, хто живе в Донецьку або в Києві, або на західній Україні, де я народився – у Луцьку. Це моя країна. Всі, хто там живе, мої земляки. У мене теж все болить за них – розумієте?

Мені не байдуже, що там і що з ними відбувається. Ті, хто зараз пише, засуджує мене – вони ж навіть, напевно, багато хто не уявляє, де Донецьк. Не можна любити кожного, обійняти кожного. Але якщо потрібна допомога – мені ніколи в житті не було визначальним, звідки людина, якого вона віросповідання, кольору шкіри і так далі. До речі, я отримав багато слів підтримки – не тільки з України – з Росії, з багатьох країн світу, і таких людей більшість. На футбольному полі є переможець і переможений. У війні немає переможця і переможеного. Це горе, це загибель мирних людей. Це програш для всіх , – заявив Тимощук.