Колишній слідчий СВ Волинського лінійного відділу УМВС України на Львівській залізниці отримував гроші за сприяння у вирішенні кримінального провадження на користь порушника. А згодом через це і сам отримав судимість.

Ще у 2011 році обвинувачений слідчий розслідував справу чоловіка, який «погорів» на наркотиках.

Кілька разів слідчий викликав порушника на допит і проводив слідчі дії, допоки одного дня чоловік не попросив у слідчого трішки допомогти йому. Хлопець зауважив, що треба зробити так, щоб його не посадили за грати – написати гарну характеристику та вказати на пом’якшуючі обставини. У свою чергу слідчий натякнув, що за це йому потрібно заплатити. Уже пізніше, під час слідства оперативника звинувачували в тому, що він ручкою написав на папірці суму 1 000 доларів, показав фігуранту кримінальної справи, а потім порвав і викинув.

Спочатку чоловік, який заробив собі кримінал погодився на таку суму і навіть передав слідчому аванс у розмірі 1 000 гривень, однак за кілька днів написав заяву до правоохоронних органів, мовляв, слідчий вимагає у нього хабар.

І вже на другу зустріч, при якій оперативник ніби-то повинен був отримати 4 000 гривень, порушник прийшов із працівниками УСБУ.

Спочатку чоловік, як годиться, передав слідчому пакунок із грошима, але уже за мить правоохоронця затримали «на гарячому».

На час слідства слідчий ніби і визнав вину, однак у ході судового розгляду цілком змінив свої показання. Обвинувачений оперативник називав усе, що сталося провокацією і навіть думав про самогубство, а тому й підписував усі папери, що від нього вимагали.

Втім Ковельський міськрайонний суд таки виніс вирок слідчому – 4 роки позбавлення волі з трирічним іспитовим терміном, крім того чоловіка позбавили звання лейтенант міліції та права працювати у правоохоронних органах на три роки.