Терористи на Донбасі планують влаштувати провокацію із відеозаписом, який розповсюдять у мережі Інтернет. На ньому буде показано наступ бойової броньованої машини із державними прапорами Німеччини або Польщі на позиції бойовиків. Планується, що так званий «наступ» відбудеться в районі Авдіївки.

Про це повідомив заступник командувача АТО, полковник Валентин Федічев, - інформує «Преса України».

«У період з 12 до 13 квітня в мережі Інтернет буде поширюватися відеоролик, у якому бойова броньована машина з польськими або німецькими державними прапорами (БТР, БМП, МТЛБ) буде атакувати позиції «народних ополченців ДНР» в районі Авдіївки», – підкреслив полковник.

За його словами, у коментарях буде говоритися, що позиції ополченців «атаковані» польським або ж німецьким підрозділом.

Федічев наголосив, що ні польських, ні німецьких підрозділів у складі сил АТО ніколи не було і нема.

Заступник командувача АТО зауважує, що за допомогою такої провокації підготовлені російські підрозділи інформаційної війни хочуть відвернути увагу громадян Росії та світової громадськості від факту перебування російських регулярних військ на Донбасі.

Таким чином, як стверджує Федічев, вони планують звинуватити Україну у порушенні виконання п. 10 «Комплексу заходів з виконання Мінських угод 12 лютого 2015». Ним передбачено виведення збройних формувань, військової техніки, а також найманців з території Україна під наглядом ОБСЄ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики атакують Широкине за допомогою танків. Проте ситуація знаходиться під повним контролем українських військових.