Нацбанк дещо зміцнив курс гривні, ціни на бензин фактично не змінилися, а Кабмін доручив встановлювати на входах у житлові будинки безкоштовні теплові лічильники. Про це повідомляє ТСН.

Курси валют

Національний банк встановив такі курси валют. Долар коштує 22 гривні 88 копійок, ціна на євро складає 24,18. На чорному ринку традиційно панують інші ціни. Долар там обійдеться щонайменше у 24 гривні 67 копійок, а за євро просять від 26-ти гривень 10-ти копійок. 

Ціни на бензин

Літр бензину категорії А-95 в середньому по Україні коштує 20 із половиною гривень. Залежно від АЗС, найвища ціна на це пальне складає 22 гривні. А от найдешевше А-95 можна купити за 19 гривень за літр. Дизельне паливо в середньому по країні коштує 20,67, а літр газу обійдеться у 9 гривень 40 копійок.

Безкоштовні лічильники для українців

В Україні безкоштовно встановлять теплові лічильники на входаз у житлові будинки. Відповідне доручення дали у Кабміні. Раніше компанії не поспішали встановлювати відповідне обладнання, адже без лічильників населення платить більше за комунальні послуги. Відтепер такі компанії зобов'язані за власний кошт встановити обладнання. Таким чином, тарифи за послуги комунального господарства будуть значно меншими.

На заробітки - до села

Поки жителі великих міст намагаються влаштуватися на роботу, в агросекторі відкривається все більше і більше вакансій. Експерти кажуть: влітку 2014 року пропозицій роботи було на 40% більше, аніж претендентів. Цього року очікують ще більшого ажіотажу. Крім цього, в агросекторі чекають на інвестиції, розвиток нових технологій та сподіваються підняти зарплати до 16 тисяч гривень на місяць.