Бійці українського батальйону «Азов» засудили демілітаризацію населеного пункту Широкино, назвавши цей крок «вкрай небезпечним і безвідповідальним». Про це йдеться на сторінці підрозділу в Facebook.

«Ми, бійці полку «Азов», закликаємо головнокомандувача і вище керівництво держави не допустити фатальної помилки і не кидати Широкіно і Маріуполь напризволяще. Впевнені - цей напрямок потребує посилення оборони, а не відвід військ», - йдеться в повідомленні.

У «Азові» наголосили, що Широкино є «стратегічною висотою і вогневою позицією», віддати її означає «добровільно відкрити ворота в Маріуполь».

«Відведення українських військ і організація пункту з моніторингу припинення вогню в Широкино означає втрату цієї українській території навіть за умови присутності місії ОБСЄ (...) Держава ризикує втратити важливі стратегічні об'єкти промисловості, розташовані у місті», - підкреслюється в заяві. Між тим, як повідомляє видання «Лівий берег», 16 квітня у штабі АТО (антитерористичною операцією в Києві називають силові дії в Донбасі) заявили про початок виведення військової техніки з населеного пункту.

«Враховуючи те, що українські військові не використовують там важке озброєння і техніку, а бойовики продовжують обстрілювати наші позиції з мінометів і гранатометів, було прийнято рішення про демілітаризацію цієї зони. Ми вважаємо, що якщо сторони налаштовані на демілітаризацію, це буде яскравим прикладом того, що за допомогою міжнародних спостерігачів територію можна зробити не військової, не такий, де гинуть мирні жителі і знищується інфраструктура», - заявив спікер АТО Андрій Лисенко.