Луцька міська рада збирається закупити 12 новеньких наметів. На це вже передбачено аж 440 тисяч гривень.

Зокрема, на сайті Державних закупівель сьогодні розміщено інформацію про застосування переговорної процедури закупівлі. Таким чином Виконавчий комітет Луцької міської ради розпочало закупівлю «послуг щодо благоустрою території (Виготовлення наметів пропорційних - мала архітектурна форма)) - 12 шт».

Як розповів головний спеціаліст юридичного відділу Луцької міськради Андрій Кучинський, процедуру закупівлі відкривали ще минулого року, однак на торги подавало заявки не більше одного учасника, через що вони не відбувались. На сьогодні ж вирішили застуосувати переговорну процедуру і вже знайшли підходящий варіант. Зокрема під приємець з села Гірка Полонка вже повідомив, що зможе виконати замовлення на 12 палаток.

«Це не прості палатки. Це криті дерев'яні малі архітектурні форми, які будуть встановлюватися під час проведення різних фестивалів та інших громадських заходів. На це передбачено кошти в рамках співфінансування заходів за програмою партнерства «Україна-Польща-Білорусь», - розповів Андрій Кучинський.

Таким чином, підприємець-виробник запропонував зробити 12 наметів за 438 тисяч гривень. Разом з тим, за словами провідного юриста Луцької міськради Андрія Кучинського, намети мають бути зроблені з якісної деревини і накриті металочерепицею. Також за плануванням вони повинні мати добротну підлогу, розетки, вогнегасники а також смітники. Та чи не найважливішою умовою придбання 12 таких наметів є те, що вони повинні відповідати колориту Театральної площі і вписуватись в загальну стилістику міста Луцька.

Таким чином, один такий намет обійдеться всередньому в 36 тисяч гривень.