Значно якісніша влада і яку набагато дешевше утримувати - такі зміни в апараті обласної державної адміністрації пообіцяв волинянам її очільник Володимир Гунчик.  

Про такі новації у головному виконавчому органі краю розповів губернатор під час чергнової оперативної наради сьогодні, 27-го квітня. 

Володимир Гунчик вкотре наголосив, що робота по реорганізації направлення не на зменшення кількості працівників апарату, а на підвищення рівня якості надання послуг і зменшення витрат на утримання апарату ВОДА.

Тож, на доручення Президента України, в обласній адміністрації відбулись наступні зміни:

  • З січня ліквідовано «Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю», складом 25 працівників. Утворено 2 окремих підрозділи – «Управління внутрішньої політики» (14 працівників), і відділ інформаційної політики (6 працівників). Загалом скорочено 5 працівників.
  • Реорганізовано «Департамент житлово-комунального господарства та будівництва» складом 51 штатна одиниця. Поділено на «Управління житлово-комунального господарства» (13 працівників) і «Управління капітального будівництва» (15 працівників). Загалом з 51 робітника залишилось 28.
  • «Управління освіти і науки» (21 одиниця) об’єднали з «Управлінням у справах молоді та спорту» (15 одиниць). Утворено «Управління освіти науки і молоді» загальною чисельністю 18 осіб, і в ньому «Відділ з питань фізичної культури і спорту» - 9 осіб. 
  • Працівників «Управління цивільного захисту» скоротили з 21 до 16 працівників.
  • «Департамент інфраструктури та туризму» (45 працівників) реорганізовано на «Управління інфраструктури та туризму» (28 працівників).
  • У Волинській ОДА створено єдиний підрозділ юридичного управління і єдиний підрозділ управління персоналом. Ліквідовано всі посади юристів і кадровиків в структурних підрозділах адміністрації.

Загалом завдяки реорганізації з посад ОДА було звільнено 12 працівників.