Під час засідання постійної комісії міської ради з питань ЖКГ, екології, транспорту та енергозбереження секретар Луцької міської ради Сергій Григоренко озвучив звіт робочої групи з підготовки пропозицій щодо подальшої роботи автомобільного ринку.

Раніше, ще 22 грудня 2014 року у Луцьку відбулись громадські слухання, які стосувались проблеми функціонування авторинку на вул. Єршова. За результатами слухань була прийнята резолюція, в якій було зазначено, що авторинок створює незручності для лучан, суб’єктів господарювання та може призвести до техногенної катастрофи. Було вирішено створити робочу групу з представників влади і підприємців в складі 10 чоловік, аби вивчити проблему, та запропонувати Луцькому міському голові шляхи виходу з ситуації.

Робоча група працювала протягом 3-ох місяців цього року. Члени групи побували на чотирьох ділянках, на яких можливе розташування автомобільного ринку.

Перший виїзд відбувся на територію існуючого авторинку. Робоча група зробила висновок, що він може існувати на своєму нинішньому місці тільки у разі виконання низки умов:

  • Унеможливлення паркування на дорожньому кільці вулиць Карбишева і Єршова, через підняття бордюрів та інші технічні засоби.
  • Приведення до належного стану існуючих туалетів.
  • Розширення території ринку на 2 Га, за рахунок землі Прилуцької сільської ради.
  • Асфальтування всієї територію ринку.
  • Розвантаження автомобільної дороги на вул. Єршова шляхом будівництва додаткової дороги до ринку.

Друга ділянка, яку можна використати під авторинок знаходиться на вулиці Боженка 1А. Земля належить підприємцю Пахолко і ТзОВ «Дельта-7». Площа ділянки 6 Га, додатково можна долучити ще 2 Га. Територія майже повністю облаштована, має необхідні комунікації та придатна до розташування на ній авторинку.

На думку комісії це цікава пропозиція, яка дозволить розвантажити вулиці Рівненську та Відродження.

Третій майданчик, який розглянула комісія, належить ТОВ «Рівнеміськбуд», і знаходиться за адресою вул. Рівненська 76А. Але, за словами Григоренка, там існує проблема єдиної дороги. Адже в’їзд на ринок і виїзд з нього будуть можливі лише з вул. Рівненської.

Четверта ділянка, на яку виїжджала комісія належить ТОВ «Яровиця». Вона знаходиться на території Прилуцької сільської ради поруч з трасою Луцьк-Ківерці. Плюси цієї ділянки в тому, що вона має найкраще географічне і логістичне розташування. Але на даній ділянці зовсім немає інфраструктури. Підприємець розповів, що, аби привести свою територію в належний стан, йому потрібно 30 000 000 грн. і рік на проведення будівельних робіт.

«Тому в півфінал вийшли ділянка Пахолка (підприємець Любомир Пахолко, - ред.) і ділянка існуючого авторинку. На підсумковому засіданні комісія ухвалила перенести авторинок на ділянку Пахолко (вул. Боженка, - ред.). Хоча моя особиста думка – виставити умови існуючому авторинку. І, якщо вони за 3-4 місяці там нічого не зроблять, – переносити.» - зауважив Сергій Григоренко.