Позаяк на Волині триває не лише п’ята хвиля мобілізації, а й процес демобілізації, на засіданні оборони області багато говорили про необхідність активізації роботи в площині соціально-психологічної реабілітації тих, хто повернувся з війни додому. Позиція Володимира Гунчика більше ніж конструктивна – у першу чергу слід подбати про робоче місце для демобілізованого, адже реалізація на професійний ниві – також свого роду реабілітація. Відтак завдання для працівників служби зайнятості – ретельно відслідковувати відповідні процеси й докласти максимум зусиль, аби захисники не ставали безробітними, - повідомляє прес-служба Волинської ОДА.

- Продовжуємо тримати на жорсткому контролі питання надання статусу учасникам АТО, – підкреслив Володимир Петрович. – Нагадаю, що ми звернулися до Міністерства оборони з пропозиціями спростити механізм. Статистика зовсім не оптимістична: з двох тисяч двадцяти демобілізованих відповідні документи отримало лише четверо. Тому зміни – більше ніж потрібні. Але при цьому потрібно жорстко контролювати процес, аби не допускати появи «липових» ветеранів АТО.

Санаторно-курортне лікування – один із елементів реабілітації демобілізованих. Одначе волиняни чомусь не проявляють активність і не звертаються до органів соціального захисту з відповідними проханнями. Відтак до справи повинні стати представники влади. Таке рішення прийняв голова облдержадміністрації. Тож представникам влади в районах доведеться працювати за принципом «влада йде до людей», аби якомога більше бійців АТО, які повернулися до мирного життя, скористалися своїм правом на оздоровлення.