Сьогодні, під час 73-ого засідання сесії Луцької міської ради, депутати прийняли рішення увести на умовах договірної оплати до поліклінік міста посадові одиниці штатних психологів. З відповідною пропозицією до колег звернулась депутат Луцької міської ради з групи «Новий Луцьк» Ірина Констанкевич.

Депутат запропонувала проект рішення про організацію надання психологічної допомоги учасникам АТО та членам їх сімей в місті Луцьку. Проект був напрацьований спільно із «Комісією з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства Луцької міської ради».

Ірина Констанкевич розповіла, що проблема психологічної допомоги сьогодні стоїть гостро, проте в місті штатні психологи є лише у військовому шпиталі та у шпиталі інвалідів війни.

Тож, виходячи з кількості демобілізованих бійців, кількості загиблих лучан, враховуючи, що психологічної допомоги вже потребують і члени сімей військовослужбовців, Констанкевич запропонувала увести штатні одиниці психологів в міські лікарні 1, 2, 3, та в амбулаторію, яка знаходиться на ДПЗ.

Витрати на утримання нових штатних одиниць візьме на себе Благодійний фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» в рамках програми допомоги учасникам АТО та їх сім’ям.