Луцький міськрайонний суд розпочав слухання адмінсправи за фактом скоєння суддею Господарського суду Волинської області Петром Слободяном ДТП.

Нагадаємо, що 3 квітня близько 21:00 на перехресті вулиць Рівненська та Відродження сталося ДТП за участі судді Господарського суду Петра Слободяна. Незадовго після аварії громадські активісти виклали в мережу Інтернет відео з місця пригоди, на якому, за словами активістів, видно, що вершитель Правосуддя був напідпитку.

Втім сьогодні під час судового засідання у Луцькому міськрайонному суді Петро Слободян взявся розповідати про причини та деталі ДТП і разом з тим вибачатися перед своїми колегами.

«Перш за все я хочу вибачитися перед Високим судом і саме головне перед своїми колегами, перед своєю судовою громадськістю, що в цей такий складний для країни час, коли відбувається гоніння на судову систему. Але справедливість і закон буде торжествувати, тому що інакше ми зайдемо в тупік і просто в нікуди» - заявив на суді Петро Слободян.

Разом з тим служитель Феміди розповів, що того дня він приїхав до свого знайомого, який є власником кафе «Затишок», мовляв, частенько у нього купує заморожені напівфабрикати, і того дня, розповідає суддя, він також заїхав в кафе за продуктами.

Потім, свідчить Петро Слободян, він взявся розповідати своєму товаришу про хворобу вітчима, і з цього приводу дуже рознервувався. Через це офіціантки кафе навіть давали якісь ліки судді Господарського суду. А зважаючи на поганий стан здоров’я Петра Слободяна, його товариш, зі слів Слободяна вирішив йому допомогти і подзвонив своєму знайомому, який зміг би завезти суддю додому.

За кілька хвилин, стверджує суддя Петро Слободян, приїхав молодий хлопець, йому дали ключі, суддя сів на заднє сидіння свого авто і вони рушили.

Однак уже за кілька метрів, на перехресті вулиць Рівненська та Відродження авто Петра Слободяна зіткнулося з машиною марки «Ford Kuga».

Суддя пояснив, що хлопець, який сидів за кермом автомобіля спочатку хотів їхати прямо по вулиці Рівненській, однак Петро Слободян сказав, що потрібно повертати на вулицю Відродження, і тоді водій почав маневрувати, аби перелаштувати авто у праву смугу автодороги. І саме тоді автівки зіткнулися.

Такі дії молодого водія Петро Слободян пояснює тим, що раніше хлопець не керував великогабаритним авто і тому не врахував розміри автомобіля, коли здійснював маневри на дорозі.

Після зіткнення водій білого «Ford Hugo» вийшов з машини і почав кричати. Тоді Петро Слободян запропонував їм обом від’їхати з місця ДТП, аби не заважати іншим машинам. Однак водії «Ford Hugo» відмовився, сказав, що він не є власником авто і взявся викликати працівників ДАІ.

По приїзді патрульної машини ДАІ Петра Слободяна забрали до відділу Державтоінспекції для дачі свідчень щодо ДТП, а після цього суддю повезли до Волинського обласного наркологічного диспансеру на освідування.

В наркодиспансері Петро Слободян відмовився проходити медичний огляд на вміст алкоголю в крові.

І уже через тиждень, 10 квітня суддя Господарського суду Волинської області знову поїхав до відділу Державтоінспекції для складання протоколу.

Уже під час судового засідання державтоінспектор, який виїжджав на місце аварії, повідомив, що згідно інструкції, якщо ДТП скоїв працівник суду, то протокол необхідно складати уже після повного з’ясування обставин, а не одразу після ДТП.

Крім того, на суд прийшли і молодий водій, і власник кафе «Затишок», які підтвердили покази Петра Слободяна.

Однак покази усіх трьох учасників справи дещо різнилися, зокрема, Петро Слободян розповідав, що коли він виходив з кафе, то хлопець, який його мав відвезти додому, на той момент уже був у салоні автомобіля.

Сам хлопець розповів, що по приїзді до кафе чекав Петра Слободяна і власника кафе біля автівки судді.

А власник кафе «Затишок» засвідчив суду, що хлопець був біля своєї автівки, якою приїхав до кафе.

Втім, оцінку таким свідченням в подальшому дасть суддя Михайло Квятковський, який є головуючим по справі.

Наразі слухання справи відклали, оскільки на судове засідання не з’явився водій «Ford Hugo», тож і результати розгляду справи будуть відомі лише по закінченню розгляду справи.