Шість молокопереробних підприємств Волинське відділення АМКУ зобов’язало підвищити закупівельні ціни на продукт або ж знизити ціни на готову продукцію.

Найбільшими суб’єктами господарювання, які здійснюють діяльність на ринку заготівлі молока коров’ячого незбираного для промислової переробки від сільськогосподарських підприємств на території Волинської області, є такі: ПАТ «Ковельмолоко», Рожищенське відділення філії «МОЛОКО» ТОВ «ТЕРРА ФУД», ТОВ «Радивилівмолоко», ПАТ «Дубномолоко», ПрАТ «Ратнівський молокозавод» та ПАТ «Галичина», ‒ йдеться в повідомленні Комітету.

Відповідно до усних звернень сільськогосподарських підприємств, у лютому 2015 року молокопереробні підприємства знизили рівень закупівельних цін на молоко коров’яче незбиране для промислової переробки до початку сезону «великого» молока. Це в свою чергу могло призвести до усунення конкуренції між молокозаводами на зазначеному ринку і свідчити про погоджену поведінку суб’єктів господарювання при заготівлі молока коров’ячого незбираного для промислової переробки та суперечить об’єктивно обумовленій поведінці.

Тож, адміністративна колегія територіального відділення надала 6-ти молокопереробним підприємствам обов’язкові для розгляду рекомендації для утримування заготівельних цін в сезон «малого» молока, а у разі зниження цін в сезон «великого» молока здешевлювати оптово-відпускні ціни на готову молочну продукцію.

На виконання наданих рекомендацій Товариства, в ПАТ «Ковельмолоко» закупівельні ціни на молоко зросли в межах Горохівського району на 0,2грн/л (3,7%), Ковельського ‒ на 0,5грн/л (16,7%), Луцького ‒ на 0,4грн/л (7,7%), Маневицького ‒ на 0,3гр/л. (5,8%).

Натомість в Ковельському районі ціни підвищили ПАТ «Дубномолоко» ‒ на 0,2грн/кг та Філія «Молоко» ТОВ «ТЕРРА ФУД» ‒ на 0,2-0,55грн/л.

Таким чином, на виконання рекомендацій закупівельні ціни на молоко для промислової переробки в межах Волинської області у березні 2015 року для населення від 2500 – 2700 грн./т до 3100 грн./т, для СГП від 3000 грн./т до 5500 грн./т в залежності від ґатунку молока, ‒ повідомляють в антимонопольному комітеті.