За розпорядженням «глави» терористичної «луганської народної республіки» Плотницького проведена «зачистка» від своїх, але «неблагонадійних» бойовиків, які перебували в селищі Ізварине, що в Луганській області, - інформує «Преса України».

Відомо, що «зондер-команда» Плотницького прибула в Ізварине для арешту й «зачисток» місцевого керівництва терористів ще 24 квітня 2015 року, але подробиці цього стали відомі тільки тепер.

Ось що пишуть на цю тему в одному луганському терористичному угрупованні в соціальній мережі «Вконтактє»

«24.04.2015 р., в 6-00 невідомі люди в масках-балаклавах і оточили с. Ізварине. Група прибула в селище з метою виявити і зачистити неугодних новоспеченій владі. Виявивши таких людей, їх кидали в автомобілі і відвозили в Луганськ. Так був заарештований командир одного з підрозділів Юрій, з позивним 106-й. Це колишній десантник, який з моменту події м. Петровському, намагався довести невинність і неправомірність арешту командира петровського гарнізону Магадана», - йдеться у цьому повідомленні.

«Потрібно особливо зазначити, що одними затриманнями й арештами, невідомий озброєний загін не обмежився. Вламуючись в чужі будинки і квартири ці люди «вилучали» все, що потрапляло під руку — від побутової техніки до речей особистого користування та продуктів харчування. Причиною цього, ймовірно, є те, що основний кадровий склад силових відомств ЛНР складають співробітники, які раніше працювали на українську владу і брали активну участь у так званій АТО. Зараз вони використовуючи службове положення та повноваження, які щедро роздаються Плотницьким, займаються грабежами і мародерством, крадучи все підряд — від сподобалися побутової техніки та особистих речей, що відбирається у мирного населення, до гуманітарної допомоги, зібраної простими людьми в Росії і спрямованої для підтримки життя на Донбасі, не гребуючи навіть нижньою білизною і предметами особистої гігієни», - продовжується у повідомленні про дії банд Плотницького.

«Однак, при зверненні до різного роду структур ЛНР — від міліції і прокуратури до МДБ, які називають себе владою Луганська, з вимогою роз'яснити, що за підрозділ працював на тій чи іншій території, хто наділив його повноваженнями і хто несе відповідальність за його діяльність — відповіді, традиційно, отримано не було. Виникає відчуття, що хтось невидимою рукою керує в республіці і віддає накази на знищення населення Донбасу.

За наявними у нас даними, чергова акція свавілля і «залякування» була проведена силами найманців. На даний момент ведеться журналістське розслідування, в ході якого будуть виявлені не тільки виконавці, але й замовники подібних злочинів, а інформація в повному обсязі буде доведена до відома громадськості, - саме так завершують свій текст одні бандити, які незадоволені діями таких же інших.