Поблизу Луцька селяни залишилися без громадського транспорту. Обурені мешканці села Оздів, Луцького району звернулися в редакцію інтернет-видання «Під прицілом», адже, сьогодні, 5 травня близько п’ятдесяти дітей молодшого віку змушені були добиратися до школи у сусіднє село Гірка Полонка пішки. А це близько 8 кілометрів.

Батьки б’ють на сполох, адже не готові відправляти своїх чад прямувати по автотрасі, де шалено гасають автівки.

Шкільного автобуса для цього села не передбачили, тож школярі їздили по науку рейсовою маршруткою «Ратнів-Луцьк». Однак ці поїздки скоріш нагадували небезпечний атракціон, розповідають селяни.

Пояснюють, для збільшення виручки перевізник зменшив кількість рейсів, а ще по дорозі заїжджав у сусідні села, тож, поки діставався до їхньої зупинки, автобус нагадував консерву з шпротами.

«Перевізник збив напрямок, як йому зручно. Тепер він заїжджає ще й в Ратнів, то на нашій зупинці вже не можна вільно зайти в маршрутку. Дітей душать, вони кричать, вищать. Старші, то вже звикли, а маленькі, вони ж бояться. Це стрес для них» - зауважила пригнічена мешканка Тетяна.

Про цю проблему у ЗМІ писали неодноразово. Негаразди з їхнім рейсовим автобусом почалися в оздівчан ще у 2013 році. Однак ситуацію вирішувати ніхто не поспішав.

За словами жінки один з чоловіків, батько двох дітей, не зміг далі терпіти й звернувся зі скаргою на перевізника до прокуратури. Як наслідок, сьогодні школярі з Оздова добиралися до Гіркополонківської школи самотужки, велосипедами, або пішки.

Начальник відділу транспорту та пасажирських перевезень департаменту інфраструктури та туризму облдержадміністрації Наталія Остапкович зазначила, що перевізник днями написав відмову від рейсу. Мовляв, люди скандальні, тому й не хоче далі курсувати цим рейсом. Проте, запевняє чиновниця, вони прохатимуть перевізника заради дітей до кінця навчального року виходити на рейс.

За словами Наталії Остапкович, долю рейсу «Ратнів-Луцьк» вирішуватимуть сьогодні на засіданні профільної комісії. Яке рішення приймуть чиновники, ми напишемо згодом.

Між тим мешканці села Оздів збираються нести колективну заяву в Луцьку райдержадміністрацію, щоб посадовці врешті звернули на них увагу і таки подбали про безпеку кількох десятків дітей.

Зауважимо, серйозна аварія трапилася 27 квітня, близько 16-ої години у селі Гірка Полонка Луцького району на автошляху Горохів-Луцьк. 

Зі слів очевидців, в напрямку обласного центру на швидкості мчав легковик марки «Мерседес», з яким не встигла розминутися інша іномарка марки «Пежо», яка ніби то саме виїхала з повороту на інше село Оздів і прямувала у попутньому напрямку.