Міський голова Микола Романюк безкоштовно їздить на авто, яке йому в оренду здає фірма «Бріс ЛТД», яку пов’язують із групою «Континіум». Депутати Луцькради уже пропонували Миколі Романюку повернути машину, але так як міський голова продовжує їздити на орендованому «Hуundai Sonata», депутати звернулися до суду.

Відповідний позов до Луцького міськрайонного суду підготував депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов.

Ще 15 квітня під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту Андрій Осіпов підняв питання про те, що міський голова своїми діями порушує Закон «Про засади запобігання та протидії комісії». Мовляв Микола Романюк з 1 лютого цього року використовує авто марки «Hуundai Sonata», яке йому люб’язно і у безкоштовне користування надала така собі фірма «Бріс ЛТД».

Цю компанію депутат Андрій Осіпов пов’язує з паливно-промисловою групою «Континіум» нафтового магната та нардепа від Волині Ігоря Єремеєва. Крім того, з Єдиного державного реєстру юросіб та фізичних осіб підприємців вбачається, що засновником компанії «Бріс ЛТД» є така фірма «Спецпроект-стандарт». Окрім «Бріс ЛТД», ТзОВ «Спецпроект-стандарт» є засновником таких компанії як ТзОВ «ТПК ЕНЕРГО-АЛЬЯНС», ТзОВ «ГАЗ ТЕХ КОМПЛЕКТ», ТзОВ «ЗАХІД НАФТО ГАЗ ЦЕНТР ІНВЕСТ», ТзОВ «УКР СТАНДАРТ ФРАНШИЗА», ТзОВ «ЗАХІДНА ЕНЕРГОЗБЕРІГАЮЧА КОМПАНІЯ», ТзОВ «НОВА ЛІНІЯ СКЛА», ТзОВ «ЗАХІДНА НАФТОВА ГРУПА», ТзОВ «МОЛПРОМ-ЕКСПЕРТ» , ТзОВ «НЕСТІ ОЙЛ ЛТД» та ще низки фірм.

Згідно зі ст.17 Закону «Про засади та запобігання корупції» органам місцевого самоврядування заборонено безоплатно використовувати майно фізичних або юридичних осіб. Про це ж під час засідання комісії говорив і голова депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов.

Тоді ж депутат виніс на обговорення пропозицію – рекомендувати міському голові Миколі Романюку протягом трьох днів з моменту прийняття відповідного рішення повернути автомобіль, в інакшому випадку депутат Осіпов піде до суду.

Виходячи з того, що Луцький міськрайонний суд уже сьогодні розпочав слухання справи, можна зробити висновок, що міський голова Микола Романюк таки не віддав автівку, - стверджує позивач.

Крім того, 1 лютого цього року виконавчий комітет Луцькради продовжив термін договору оренди автомобіля ще на рік.

Сьогодні на судове засідання міський голова вже традиційно не з’явився, разом з ним до суду не пішли й решта відповідачів - заступник міського голови та керуючий справами виконкому Юрій Вербич та представники відділу з питань запобігання корупції міськради, які по справі виступають співвідповідачами.

А тому позивач Андрій Осіпов заявив клопотання щодо виклику їх в судове засідання, яке суддя Андрій Гринь задовольнив частково і визнав явку Миколи Романюка та Юрія Вербича, або ж їхніх представників на наступне судове засідання обов’язковою. через це слухання справи відклали до середини травня.