На поверхню випливли чергові колосальні розтрати коштів підприємства посадовцями ДКП «Луцьктепло». На початку 2012 року там на роботу прийняли працівницю, а вже через три дні та пішла у декрет.
Жінку прийняли на посаду інспектора бюро контролю відділу юридичної та кадрової роботи ДКП 28 лютого 2012 року, а вже 2-го березня нова працівниця пішла у декретну відпустку. В результаті фахівець отримала 9 051 гривню зарплатні й допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами.
Усе б минуло шито-крито, і про гроші усі б давно забули. Однак через минулорічні протести працівників діяльність підприємства заходилися перевіряти прокуратура та Територінспекція з питань праці. Після перевірки «Луцьктепло» зобов'язали повернути безпідставно витрачені гроші Луцькій міській виконавчій дирекції Волинського обласного відділення Фонду соцстрахування з тимчасової втрати працездатності.
З власних джерел нам стало відомо, що тією таємничою працівницею підприємства була дружина колишнього працівника юрвідділу підприємства на прізвище Шелестюк, яку прийняли на роботу за три дні до декрету.

Крім того, на ДКП «Луцьктепло» працює її тесть, який, за нашими даними, нині очолює один із теплових районів підприємства. Саму ж працівницю жодного разу не бачили на ДКП «Луцьктепло».
Як з'ясували перевіряльники, наказ про прийом на роботу, яким було порушено трудове законодавство, підписав тогочасний перший заступник керівника комунального підприємства Дмитро Дубняк. Тож ДКП «Луцьктепло» було зобов'язане подати до суду на свого колишнього начальника та стягнути з нього втрачені кошти.


Сам Дмитро Дубняк, який на сьогодні уже обіймає посаду керівника апарату Волинської ОДА, до суду з'явитися не зволив.

Питання розтрати на підприємстві за нього перед правосуддям вирішував його представник.
У суді адвокат заперечував позов і вказав на те, що за вищезгадані порушення вимог законодавства про працю до адмінвідповідальності уже притягували екс-директора підприємства Олександра Киричука.

Спочатку суд постановив стягнути з пана Киричука штраф у розмірі 510 гривень, однак сам колишній керівник підприємства не платив жодної копійки, так як виграв апеляцію.

Крім того, поки тривала судова тяганина, то й строки притягнення до адмінвідповідальності уже пройшли.
Тому спираючись на всі ці факти, представник пана Дубняка просив суд у позові відмовити, мовляв за такі порушення уже знайшли і навіть покарали винного.
Втім, і до колишнього віце-керівника юристи «Луцьктепла» не надто бралися. Упродовж усіх засідань до суду вони майже не ходили.
Отож і Луцький міськрайонний суд відмовив у задоволенні позову комунального підприємства до Дмитра Дубняка. А юристи ДКП «Луцьктепло» одразу ж подали апеляцію на рішення суду І інстанції і просили позов задовольнити.
Втім і до Апеляційного суду юристи підприємства не прийшли, а тому результат суду першої інстанції остаточно закріпили. Вочевидь, розтрати, скоєні на комунальному підприємстві обласного центру тепер відшкодовувати не треба нікому.