Лучан турбує забудова біля будинків на проспекті Молоді 10 та 10а. Про це йшлося 15 травня під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, - повідомляє Волинський інформаційний портал.

Депутата Аскольда Пекарського турбує будівництво спортивного центру біля будинків на проспекті Молоді 10, 10а. З цього приводу до нього неодноразово зверталися місцеві мешканці, які вважають будівництво незаконним.

Натомість контролюючі органи не можуть перевірити законність будівництва, адже Кабмін заборонив перевірки без рішення суду.

Заступник управління містобудування та архітектури Ярослав Матвіїв розповів, що, вочевидь, коли виділяли землю в оренду забудовнику, трапилася помилка. Ділянку площею 10 сотих вилучили в багатоквартирного будинку і передали підприємцю для будівництва спортивного комплексу.

Забудовник пройшов усі бюрократичні процедури і нині вирішити питання можна тільки рішенням суду.

Матвіїв підтвердив, що інспекція архбудконтролю має обмежені повноваження. «У них нема можливості робити ці перевірки», – наголосив він.

Заступник Луцького міського голови Лариса Соколовська нагадала, що перехід між двома гуртожитками продали ще багато років тому, ще за часів функціонування шовкового комбінату. У 2006 році міська рада прийняла рішення про надання в оренду 10 сотих землі. Того ж року виконком дав дозвіл на реконструкцію і дозволив розробку проекту, який підприємець мав погодити з управлінням архітектури та містобудування.

Упродовж всього цього часу місцеві мешканці неодноразово зверталися до міської ради, але тоді будівництво ще не велося і йшлося тільки про наміри. А нещодавно, на початку реконструкції, до забудовника виникли питання. «Два поверхи виросли практично за два тижні», – зауважила Лариса Соколовська.

Депутати визнали, що треба ставити питання про законність чи незаконність будівництва. Але, оскільки перевірити це органи контролю не мають повноважень, мешканцям варто подати до суду, який і призначить перевірку. Тож комісія рекомендувала управлінню містобудування і архітектури надати консультації людям у процесі судової тяганини.