Унаслідок вжитих прокуратурою Волині заходів, направлених на підвищення ефективності протидії корупції, правоохоронними органами області упродовж 4 місяців 2015 року закінчено 29 проваджень про корупційні злочини, з них 9 – про одержання неправомірної вигоди, - інформує прес-служба прокуратури Волині.

До кримінальної відповідальності за корупційні правопорушення притягнуто 41 особу (7 працівників правоохоронних органів, 13 посадових осіб органів державної влади, 1 посадову особу органів місцевого самоврядування, 2 державних службовці 6 категорії, 11 посадових осіб юридичних осіб публічного права, 5 осіб, які виконують організаційно-розпорядчі або адміністративно-господарські обов’язки, 2 фізичних особи - за давання неправомірної вигоди).

Корупційними злочинами у січні-квітні 2015 року на Волині заподіяно матеріальних збитків на суму 351 тис. грн.  У ході досудового розслідування відшкодовано 110,5 тис. грн., накладено арешт на майно винних осіб на суму 5,3 млн. грн., вилучено такого майна на суму 5,7 тис. грн. та заявлено позовів на суму 236 тис. грн.

Суттєво активізовано в області протидію адміністративно караній корупції.

Спеціально уповноваженими суб’єктами складено та скеровано до суду 45 протоколів про адміністративні корупційні правопорушення (проти 21 у 2014 році).

У вчиненні корупційних правопорушень викрито 9 посадових осіб місцевого самоврядування, 4 посадових особи органів державної влади, 2 посадові особи юридичних осіб публічного права, 4 депутата місцевих рад.

Наразі судами розглянуто 22 протоколи про вчинення адміністративних корупційних правопорушень, на 20 осіб накладено стягнення у виді штрафів. До 6 осіб застосовано конфіскацію незаконно одержаної вигоди та доходу від оплачуваної діяльності.

Збитки, заподіяні адміністративними корупційними правопорушеннями, склали 2 тис. грн., і вони повністю відшкодовані.

Запобігання і протидія корупції і надалі лишається пріоритетним напрямком  діяльності органів прокуратури області.