Уродженець Рожищенського району прапорщик в запасі «вибив» собі допомогу у розмірі понад 91 000 гривень за травму, яку отримав ще 10 років перед тим. А згодом виявилося, що документи, на підставі яких військовий отримав допомогу – взагалі підробні.

Отже, у 2013 році прапорщик запасу, який колись служив у Ківерцівському районному військовому комісаріаті, звернувся до Волинського обласного військкомату із заявою про отримання допомоги у зв’язку з травмою, отриманою під час проходження служби.

На підтвердження своєї заяви військовий надав пакет документів, де були і медична довідка, і рапорт про отримання травми, і навіть документи, які свідчать про проведене службове розслідування.

Зрештою, Волинський військкомат направив документи на затвердження до департаменту Міністерства юстиції і невдовзі прапорщик запасу отримав смс-повідомлення із банку з інформацією про те, що на його рахунок надійшло майже 92 тисячі гривень.

Таку собі одноразову фінансові допомогу отримав військовий за розрив зв’язок колінного суглоба,  травму ще 2005 року.

Втім, невдовзі правоохоронні органи почали вимагати у військового повернути кошти назад, оскільки встановили, що отримав їх прапорщик обманним шляхом.

А тому за свої вчинки військовому довелося відповідати у суді.

Під час судового розгляду справи чоловік переконував, що дійсно мав травму і надав усі підтверджуючі документи, однак судово-медичний експерт наголосив на тому, що довідка про травму, яку суду надав прапорщик не є достовірним медичним документом, а тому цей доказ є дужєе сумнівним.

Крім того, колишній військовий комісар Ківерцівського районного військкомату пояснив, що, коли у структурі була реорганізація, підсудний тимчасово виконував обов’язки комісара і мав повний доступ до печаток, а тому міг засвідчити будь-який документ. Разом з тим, у документації за період 2005 року не міститься жодного факту про травмування на роботі.

Тож, зважаючи на такі обставини, суддя Луцького міськрайонного суду Андрій  Сівчук визнав прапорщика в запасі винним у злочині, засудив його до 1 року 6 місяців обмеження волі, та зобов’язав відшкодувати державі усю суму, яку отримав в минулому у якості фінансової допомоги.