Про зміни до бюджету міста розповіла начальник фінансового управління Галина Бурочук 19-го травня під час засідання виконавчого комітету Нововолинської міської ради. Про це пише БУГ.

Розпорядженням міського голови від 10-го квітня 2015 року №18, яке було прийнято відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації від 7-го квітня 2015 року №136, яким міському бюджету по загальному фонду збільшено обсяг субвенцій: з державного бюджету на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату енергоносіїв в сумі 19 млн. грн., з обласного бюджету – 54,2 тис. гривень, з них збільшено пільгове медичне обслуговування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи в сумі 81,2 тис. гривень.

В цілому видаткова частина міського бюджету збільшується на 19,5 млн. грн, в тому числі загального фонду – на 19,4 млн. грн., спеціального – на 80 тис. грн., з них бюджет розвитку – на 80,0 тис. грн.

Міський голова Віктор Сапожніков наголосив, що заборгованість по комунальним платежам зростає. Однією із причин є невиплата зарплати шахтарям, хоча 20% із заборгованих коштів виплатили підземним працівникам. Тому усі комунальники зобов’язані долучатись та спонукати людей оформлювати субсидії, адже це додаткові надходження до міського бюджету і можливість зменшити витрати людей.