Депутат однієї з сільрад Луцького району замість легкого заробітку нажив собі кримінал. 30-річний обранець громади разом із товаришем спокусився на чужі гроші.

Близько 18 години перебуваючи у Луцьку в поле зору двох товаришів потрапив автомобіль «Нової пошти», припаркований поряд з будинком на вулиці Генерала Шухевича.  Друзяки, довго не думаючи, помітивши відсутність водія, розбили вікно в автомобілі та поцупили звідти чотири мішки грошей у сумі 109870 гривень.

Причому депутат зумів прихопити лише один лантух грошей, а от його старший товариш зумів винести з автівки аж три мішки. Загрібши улов двоє зловмисників кинулись навтьоки. Але відбігши сотню метрів від авто, спинилися, аби роздивитися вміст викрадених мішків. У цей час їх помітили працівники «Нової пошти» та почали наздоганяти.

Поплічника обранця з трьома мішками грошей таки наздогнали, а от депутат сільради з одним мішком, у якому було понад 21 тис. грн., вдалося втекти.

Проте, наступного дня він із усім награбованим сам здався міліції

У суді друзяки-грабіжники кількості викрадених коштів не заперечували, у вчиненному  щиро розкаялись та просили суворо їх не карати.Збитки завдані потерпілому повністю відшкодували.

Потерпілий та його представник в судове засідання не з'явилися, а подали заяву про слухання справи у їх відсутності. Претензій до обвинувачених не висували та попросили суворо їх не карати.

При обранні покарання Луцький міськрайонний суд врахував, що зловмисники вчинили кримінальне правопорушення, яке відноситься до категорії тяжких злочинів, однак раніше не судимі, мають постійне місце проживання, де характеризуються виключно позитивно, на їх утриманні знаходяться малолітні діти, вину визнали та щиро розкаялись у вчиненому, активно сприяли розкриттю злочину, збитки повністю відшкодували,тому призначив покарання  у вигляді п’яти років позбавлення волі з іспитовим стром три роки.

На вирок суду може бути подана апеляція до апеляційного суду Волинської області протягом 30 днів з дня його проголошення.