У Росії заговорили про введення мита на українські товари. Про можливе введення мит заявив глава Мінекономрозвитку Росії Олексій Улюкаєв, пише Інтерфакс-Україна.

"РФ має всі підстави, щоб вже зараз ввести режим найбільшого сприяння щодо України (звичайний торговельний режим з використанням митних зборів), але розраховує на позитивні підсумки переговорів з Україною і ЄС щодо зняття ризиків для російської економіки від угоди про асоціацію між Україною і ЄС", - сказав Улюкаєв і зазначив, що на зустрічі з міністрами ЄС й України в Брюсселі сторони домовилися до кінця липня прийти до компромісу з питань економіки.

"При цьому наша позиція полягає в тому, що ми маємо підставу для того, щоб вже сьогодні запроваджувати відповідні заходи у вигляді режиму найбільшого сприяння, оскільки наші українські колеги проводять політику латентного впровадження положень цієї угоди, що суперечить нашим вересневим домовленостям", - підкреслив Улюкаєв.

Тим не менш він заявив, що бачить можливість позитивного вирішення спірних питань.

Раніше міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв заявив, що російська сторона не наполягає на відкладенні застосування Угоди про асоціацію України з ЄС, і закликав використовувати час, що залишився, для вирішення спірних питань.