Іномарку від олігарха, на якій катається мер Луцька Микола Романюк, суд таки визнав корупційною. Однак винним у цьому виявився антикорупційний відділ Луцької міської ради, який не простежив, щоб у процедурі отримання недешевої автівки від групи «Континіум» не було порушено закон. 

Нагадаємо, що депутат позивається до мера та кількох посадовців про визнання їхніх дій незаконними та зобов'язання повернути авто, яке було отримане від олігархів.

Йдеться про легковик марки Hyundai Sonata 2012 року випуску, отриманого ним у безоплатне користування від приватної фірмі «Бріс» ЛТД, яка належить до групи «Континіум», яка належить до сфери вплину Народного депутата-олігарха Ігоря Єремеєва.

У судовому розгляді кілька разів оголошувалася перерва отримання та вивчення додаткових матеріалів у справі.

Тож сьогодні розглянувши всі надані додаткові матеріали, суддя Луцького міськрайонного суду Олександр Гринь вирішив задовільнити позов Андрія Осіпова частково.

Судом було визнано протиправною бездіяльність відділу Луцької міської ради з питань запобігання і виявлення корупції, зав’язків із правоохоронними органами. Суть бездіяльності полягає у неналежному контролі за укладенням угод позички та невжиття заходів до припинення порушень закону.

В задоволенні ж решти вимог депутату відмовили.

«Акцентую, що суд визнав, що авто мера є корупційним і навіть визнав незаконними дії (бездіяльність) відділу міськради по боротьбі з корупцією (Р.Крохмаль). Дещо нелогічним є відмова в позові в частині Романюка і Вербича. Але це зумовлено, скоріш за все, тиском на суд із боку чинної влади (є підозра, що по лінії БПП та голови ОДА). Рішення є прецедентом на рівні України!!! Луцьк попереду в антикорупційній боротьбі», - резюмував у соціальних мережах позивач у справі Андрій Осіпов.