Мешканці будинків, де такі вже є, розповідають, що не мерзнуть. І оплата за тепло значно нижча, ніж за централізованого постачання. Бо в опалювальний період подорожчання газу й тепла може стати особливо відчутнішим, - пише ВОДТРК.

Економити можна лише за наявності індивідуального теплового пункту, а не тільки лічильника. Допомогти лучанам обіцяє міська влада. Уже цього року має запрацювати програма, згідно з якою 4 мільйони євро передбачено на встановлення індивідуальних теплових пунктів у двохстах багатоповерхівках. Ще 780 тисяч євро витратять на переведення однієї з котелень на альтернативні види палива.

Як повідомляється, якщо це об’єднання співвласників, то 70% бере на себе міський бюджет, 30 – мешканці, які перебувають у складі об’єднання співвласників. Якщо це будинок, який обслуговує житлово-комунальне підприємство, 60% – міський бюджет, 40% – мешканці, які проживають у тому чи іншому будинку.

Модернізувати 200 будинків планують за 2,5 роки. Це майже 8% житлового фонду Луцька. Поки в місті лише 15 багатоповерхівок, де встановлені ІТП.