Через халатність посадовців на дорогах Луцька почастішали ДТП. З постанови Луцького міськрайонного суду стало відомо, що заступника директора Департаменту житлово-комунального господарства Луцької міськради Миколу Осіюка оштрафували за несвоєчасну ліквідацію ями, яка призвела до ДТП.

Луцький чиновник порушив норми та стандарти, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху по вул. Карпенка-Карого, перед перехрестям з вулиці О. Шума. Зокрема, він не ліквідував своєчасно вибоїну, що призвело до скоєння аварії, яка трапилася ще 23 квітня 2015 року.

Пояснюючи причину порушення дорожніх стандартів, держслужбовець посилався на те, що на ремонт цієї ділянки ніяк не можуть відшукати в бюджеті кошти. Хоча своєї вини не заперечував.

Відтак, суд визнав винним заступника директора Департаменту ЖКГ Луцької міськради у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст.124 КУпАП та застосував до нього адміністративне стягнення у виді штрафу у розмірі 850 гривень.

В коментарі журналістам інтернет-видання «Під прицілом» посадовець зазначив, що ліквідувати всі ями на дорогах неможливо, обґрунтовуючи це тим, що не завжди у місті сприятливі погодні умови для ремонту доріг. Відтак, в які терміни ліквідують цю вибоїну Микола Осіюк так і не зміг відповісти.