Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков підписав сьогодні наказ про призначення на місце голови нової патрульної поліції Києва Олександра Фацевича, який очолює роту міліції спеціального призначення «Світязь» УМВС України у Волинській області. Про це Арсен Аваков повідомив на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

Зокрема у дописі йдеться:

«Дуже цьому радий - радий, що переконав Сашу взятися за цю непросту справу.

Олександр один з найавторитетніших бойових офіцерів - комбатів МВС. Жорсткість і турбота про бійців, людяність і вимогливість. Енергія і надійність - це все проявилося в найскладніших ситуаціях» .

«Новий глава нового поліцейського патруля Києва - перед вами!
В добрий час !!!», - додав Аваков.

Довідково: 

Фацевич Олександр Юрійович, 1987 року народження. У минулому професійний військовий. Закінчив Одеський інститут сухопутних військ - більше 9 років служив у десантних військах ЗСУ.

Після закінчення військового контракту, викладав у Волинському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою. Навчав бійців Самооборони Волині.

Одружений, має 5-річну доньку.

Коли МВС почали створювати добровольчі батальйони по всій країні, Олександр Фацевич очолив роту патрульної служби спеціального призначення «Світязь» УМВС України у Волинській області, створену в червні 2014 року.

12 серпня 2014 бійці «Світязя» прийняли присягу на вірність народу України. 14 серпня 2014 спецпідрозділ «Світязь» було направлено в зону АТО.

Перше бойове хрещення рота «Світязь» брала участь у боях під Іловайськом.

У грудні 2014 бійці «Світязя» під командуванням Олександра Фацевича були направлені під Вуглегірськ. 30 січня 2015 під час наступу сепаратистів на Дебальцеве, бійці спецпідрозділу опинилися в оточенні. Три дні «Світязь» тримав оборону, після чого з боєм вирвався з оточення, вивівши з собою бійців ЗСУ - без втрат, виносячи поранених і зброю.

Капітану Олександру Фацевичу було присвоєно спеціальне звання майор.

За мужність і героїзм, проявлені в ході антитерористичної операції в січні 2015 в ході оборони міста Вуглегірськ майор міліції Олександр Фацевич Указом Президента України нагороджено Орденом «За мужність» ІІІ ступеня.