За минулу добу в результаті обстрілів в різних секторах зони АТО загинули 5 українських військових, ще 13 отримали поранення різного ступеня важкості. Загалом російсько-терористичні збройні формування з опівночі 12 червня по сьому ранку 13 червня 97 разів відкривали вогонь по позиціях української армії.

Новину повідомляє «Преса України» з посиланням на власне джерело в штабі АТО.

Найактивніше бойовики діяли на заході від Донецька, де зафіксовано аж 73 обстріли із танків, С3, мінометів, артилерії та АГС-17. Тут на своїх позиціях загинули троє українських військових, а 10 отримали поранення. На заході від Дебальцевого, в деяких районах Луганської та Донецької областей бойовики 17 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО, зумівши призвести до загибелі 2 українських солдат та поранити ще 3-х.

Неспокійно було на Луганському напрямку. Протягом години ввечері 12 червня тривав обстріл з боку бойовиків в напрямі Золоте-5. Застосовувалися самозарядна протитанкова рушниця, АГС-17 та ДШК. Також протягом 10 хвилин в цьому напрямі бойовики стріляли з мінометів. 2 обстріли з цього ж виду зброї тривали в районі населеного пункту Весела Гора. Зранку бойовики стріляли в напрямку Сокільників, застосовуючи АГС-17, БМП та зенітну установку.